Wednesday, December 29, 2010

19TAHUN...MOGA KEKAL DALAM PELAYARAN INI.


Salam Ukhuwwah.

Hari ini 29/12/2010.Genap sudah 19 tahun bagi KA dan Yang melayari bahtera sebuah perkahwinan.Pelbagai ujian dan rintangan,suka duka,gelak tawa dan tangis,semuanya bersama.

Rasanya,baru semalam hidup bersama.Masih teringat-ingat kenangan cinta bermula.Apa taknya.Baru-baru ni pada 27/12/2010,sebelum ke YPJ untuk bertanya tentang pinjaman pendidikan yang disediakan oleh YPJ,KA dan Yang sempat menjengah tempat segalanya bermula iaitu IKMJB atau istilah panjang yang digunakan oleh budak-budak IKM masa tu ialah Ikatan Kasih Mesra Jalinan Bersama muahaha...

Setelah 20 tahun KA dan Yang tinggalkan IKMJB,banyak yang dah berubah.Kebetulan hari tu ada pendaftaran bagi budak-budak baru untuk sesi Januari 2011-Disember 2012.Jadi, senang lah untuk kami masuk dan meronda-ronda.Hajat hati nak jumpa cikgu-cikgu yang pernah mengajar (manalah tahu kalau-kalau masih ada).Tapi tak dapat sebab mereka masih bercuti.
Inilah kelas KA dan Yang(Jabatan Eletronik).Tapi sekarang digunakan untuk kursus Air-cond.Yang di Dewan Makan baru.Inilah Dewan Makan lama kami yang telah dijadikan koperasi,jabatan pelajar dan bilik teater.Koperasi dan car-park lama.
Cafe yang masih dikekalkan tapi telah diubahsuai.Bangunan baru untuk pentadbiran.


Dan sebelum meninggalkan IKM,Yang sempat merenung padang yang banyak meninggalkan kenangannya bersama kawan-kawan.Tapi KA tak ingat nak ambik gambar surau tempat Yang dan kawan-kawan melepak dan surau tu masih tak berubah.

Walaupun IKMJB dah banyak berubah,moga ikatan dan cinta kami masih seperti dulu malah lebih membara lagi.

Jadi apa plan KA dan Yang untuk meraikan hari yang istimewa ini?Hari ni,kami akan pergi candle-light dinner.Ke tempat yang istimewa.Hanya berdua.Tanpa gangguan sesiapa.Walaupun anak-anak kita...

Tapi...Boleh ke???Mungkin tidak...Sebabnya....

Mereka adalah insan-insan teristimewa yang telah mengisi setiap inci ruang bahtera perkahwinan ini selama 19 tahun.Dengan pelbagai ragam.Mengukuhkan lagi ikatan agar sukar dirungkai.

Buat Yang,Insan Teristimewa yang telah mengisi ruang hati KA selama ini dengan Kasih dan Cinta, Sayang dan segalanya.Moga Ikatan Ini kekal sampai Syurga dalam Rahmat dan KasihNya.AMIN....

1 comment: