Tuesday, August 10, 2010

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK...

Salam Ukhuwwah...

Alhamdulillah dan Insyallah tinggal sehari aje lagi kita umat Islam seluruh dunia akan menyambut Ramadhan Al Mubarak.KA harap tahun ni Ramadhan yang akan KA,Yang dan anak-anak lalui,lebih baik dari tahun yang sudah-sudah.KA taklah mengharapkan yang Ramadhan tahun ini adalah Ramadhan yang terakhir buat kami,tapi cuba memperbaiki seperti ini adalah Ramadhan yang terakhir buat kami.

Kalau tahun yang lepas-lepas,dalam bulan ramadhan,KA sibuk ambik tempahan buat biskut dan kek raya.Tapi tahun ni tak tahulah kenapa KA rasa tak ada mood.Walaupun ada juga buat,tapi taklah bersungguh.

Mungkin juga sebab Mak Mertua KA baru aje meninggalkan kami mengadap Ilahi pada 23hb Julai 2010 bersamaan 11 Syaaban 1431 yang lalu.Setelah sakit hampir 4 tahun akibat penyakit kencing manis yang telah dihidapi hampir 20 tahun.Walaupun KA bukanlah menantu yang baik tapi dah hampir 18 tahun sejak KA kawin dengan Yang,KA duduk dekat dengannya.Taklah setiap hari KA pergi jengah,tapi selang beberapa hari KA akan pergi tengok.Semoga Allah mengampunkan segala dosa-dosanya dan menempatkannya di kalangan hamba-hambaNya yang soleh dan solehah.Amin...

Kepada semua terutamanya Mak,Abah,adik-beradik dan sanak saudara KA,kawan-kawan di alam nyata dan siber.Selamat menyambut Ramadhan.Semoga Ramadhan tahun ini antara Ramadhan yang terbaik buat kita semua.

Di bawah ini KA sertakan sekali Do'a yang boleh kita sama-sama amalkan di sepanjang Ramadhan dan semoga dapat manafaat bersama.Insyallah...
No comments:

Post a Comment